6 reguli simple pentru a pastra mai mult culoarea parului vopsit

26409Orice femeie isi doreste un par frumos, stralucitor, cu volum si o culoarea placuta. O culoare intensa se poate obtine usor, dar cat rezista?

In acest sezon, culorile pentru par sunt mult mai intense, mai bogate si vibrante in paleta de culori. Dar aici, intervine o mica problema: mentinerea nuantei este mult mai dificila. Astfel, in cazul multor nuante, dupa cateva spalari, culoarea se estompeaza sau chiar, se schimba semnificativ.

Fiecare femeie îşi doreşte ca părul ei să aibă strălucire, frumuseţe, volum şi o culoare cât mai plăcută. Însă, atunci când îl vopseşte, această din urmă dorinţă se poate să nu se împlinească mereu. Din fericire, urmând câteva reguli se poate prelungi viaţa nuanţei alese. Nuantele de roscat se decoloreaza, cele de brunet devin inspide, iar cele de blonde, iau o tenta de aramiu.

Tine cont de cele 6 reguli prezente mai jos pentru a pastra mai mult culoarea parului vopsit si o sa ai rezultate!

1. Foloseste tratamente dupa colorarea parului. Nu este o chestie de marketing, aceste tratamente blocheaza pigmentul de culoare in firul de par.

2. Intotdeauna folositi sampoane si balsamuri pentru parul vopsit. Acestea contin substante chimice mai putin dure.

Gandeste in felul urmator: Ti-ai spala hainele in masina de spalat, folosind detergent pentru vase?Aplica acelasi principiu si foloseste produse dedicate parului vopsit.

3. Protejati parul de razele UV si clor. Ambele sunt extrem de daunatoare pentru culoare, pentru par. In comert, exista multe produse care ofera protectie impotriva razelor UVA si UVA, dar si a clorului. Evitati expunerea directa a parului la lumina soarelui, o palarie ar fi utila.

4. Spalati parul mai rar. Cu cat mai des parul va fi spalat, culoarea se va estompa. Ce faci atunci? O solutie ar fi folosirea unui sampon uscat.

5. Apa cu care spalati parul sa fie cat mai rece (atat cat puteti rezista). Acest lucru este dificil mai ales la dus, pentru ca o sa va fie frig. Totusi, tineti cont de faptul ca, cu cat apa este mai calda, cuticulele parului se deschid si pigmentul de culoare va iesi. Apa rece mentine cuticulele inchise si, implicit pigmentul. Rezultatul: culoarea va rezista cat mai mult.

6. Investiti in sampoane, balsamuri si tratamente cu pigment de culoare

Acestea sunt esentiale in special pentru nuantele de rosu, dar si alte culori vibrante de par. Un par roscat presupune vizite dese la salon pentru reimprosptare, unul blond are nevoie de eliminarea tentelor de alama, iar unul brunet trebuie sa-si pastreze luciul. Atunci, achizitionare acestor produse sunt o investitie, nu o pierdere.

Facebook Comments