Apa oxigenata pentru par – avantaje si dezavantaje

Nu stiu cum se face dar inca mai sunt femei interesate de apa oxigenata pentru decolorarea parului. Stiu ca o foloseam acum cativa ani buni, dar momentan sunt vopsita roscat astfel incat am renuntat la orice idee de a-mi deschide parul. Totusi, in acest articol voi incerca sa prezint avantajele si dezavanjele folosirii apei oxigenate. Dar sa incepem cu o mica prezentare, dupa care vom intra direct in subiectul nostru de astazi.

Apa oxigenata are atomi de oxigen si hidrogen  ale caror proprietati sunt  intensificate in prezenta luminii sau in conditii de temperatura ridicata.

Cum se foloseste apa oxigenata pentru decolorarea parului? Esential este sa spalati parul. Ulterior se usuca. Se amesteca 1 sticla de apa oxigenata cu apa plata, proportia de 1:1. Adica, daca vorbim despre o sticluta de 50 de ml de apa oxigenata, o amestecam cu 50 ml apa plata. Amestecul odata obtinut se pune intr-un pulverizator (de tipul celor folosit pentru curatarea geamurilor). Se aplica pe tot parul sau doar pe suvite.

Pentru a te decolora cu ajutorul acestei substante, este necesar ca mai intai sa iti speli parul. In acest mod te vei asigura ca apa oxigenata va actiona uniform si nu vei obtine o paleta variata de nuante, dar nedorita.

Se piaptana bine parul pentru uniformizare si lasati sa actioneze pana la o ora. Se poate aplica si o folie de aluminiu (pentru gatit) pentru rezultate mai bune.

Dupa prima aplicare, faceti o pauza de minim 7 saptamani.

Avantaje :

– spre deosebire de pudra decoloranta (care deschide parul foarte mult de la prima aplicare), in cazul apei oxigenate putem vorbi despre un oarecare control. Mai ales ca se poate aplica ulterior, la cel putin 1 saptamana distanta de la prima aplicare.

– parul este decolorat in trepte pana ajungeti la nuanta dorita.

Dezavantaje:

– peroxidul care se regaseste in apa oxigenta deterioreaza intr-o oarecare masura firul de par.

Sper ca acest articol v-a fost de folos. Voi ce folositi pentru decolorarea parului? Apa oxigenata, pudra decoloranta sau apelati la un specialist?

Facebook Comments