Ce sa fac cu parul ars

Daca esti foarte ingrijorata de parul deteriorat, o sa vezi cateva sfaturi bune in cele ce urmeaza. Deteriorarea parului survine in principal din decolorarea parului, folosirea chimicalelor sau a aparatelor pentru coafat. Inainte de a te duce sa-l tunzi, incearca sa-l repari deoarece metode existe pentru ca parul deteriorat sa-si revina.

Parul ars apare in pricipal deoarece dispare hidratarea naturala a acestuia prin expunerea la aparate cu caldura, chimicale, vopsiri si altele.

Iata ce trebuie sa faci daca ai parul ars:

 – tunderea regulata la 6-8 saptamani. Si aici ma refer la varfuri sau portiuni din par care sunt foarte deteriorate. De exemplu, se poate lua foarte putin din varfuri si se poate fila. Dar se recomanda sa faceti acest lucru macar o data la 6-8 saptamani, dupa cum spuneam mai sus. Si asta nu inseamna ca trebuie sa-ti tai foarte mult din par. Caz testat pe propriul par.

Balsam de par pentru par deteriorat, balsm de par cu acizi grasi sau alcool cetilic. Nefolosirea balsamului de par dupa spalare este una dintre cele mai mari greseli ale persoanelor care au parul deteriorat, ars. Rolul balsamului de par este acela de a intari rezistenta foliculilor la caldura, chimicale sau altele.

Keratina, acest mineral foarte recomandat pentru par, este o sursa de nutritienti pentru acesta. Balsamul de par se aplica si se lasa sa actioneze CEL PUTIN 10 minute dupa care se clateste. Se recomanda a se folosi macar de doua ori pe saptamana.

Balsamurile cu acizi grasi sau alcool cetilic ajuta foliculii sa retina hidratarea naturala astfel incat parul sa arate sanatos si stralucitor. Se aplica pe parul umed, dupa care parul se usuca timp de 15 minute. Caldura emanata de uscator va stabiliza nutritientii in par. La sfarsit, se clateste cu apa calduta.

Incercati sa va uscati parul in mod natural. Stiu ca pare imposibil si ca de multe ori suntem pe fuga, dar uscatorul de par, placa sau ondulatorul deterioreaza foarte mult scalpul, suvitele si foliculii. Cel mai bine ar fi sa aplicati un balsam si sa lasati parul sa se usuce in mod natural.

Facebook Comments