Cum sa-mi aleg samponul

In general, cand ne decidem sa cumparam un sampon, il alegem in functie de brand, proprietati (de exemplu pentru par vopsit, volum, par ondulat), chiar si pretul conteaza. Si totusi, dupa ce am pus totul cap la cap, am facut alegerea corecta? Inainte de a va lasa influentati de reclamele TV, invatati ce sampon vi se potriveste.

Atentie, un sampon scump nu va garanteaza stralucire, catifelare si frumusete.  Este esential ca in primul sa spele, adica sa curete parul de sebum, praf, piele moarta si alte.

Samponarea corecta a parului se face in doua etape. Prima data se aplica o cantitate mai mare de sampon, se maseaza cu blandete capul. Se clateste dupa care se foloseste doar o cantitate mica de sampon. La clatire, se recomanda folosirea apei din abundenta pentru a indeparta samponul si impuritatile din par. Pentru un par stralucitor, se recomanda clatire cu APA RECE, dar nu oricine poate sa suporte.

Iata cum sa faci cele mai bune alegeri:

SAMPON RECOMANDAT PENTRU PAR COLORAT SAU PERMANENT

Acest tip de par este foarte fragil si trebuie sa se regenereze. Se recomanda sampoanele blande. Cele care doresc ca, culoarea de par sa persiste, trebuie sa foloseasca sampoane speciale pentru par colorat insa trebuie sa le alegeti pe cele neutre.

SAMPON RECOMANDAT PENTRU PAR USCAT

Aveti nevoie de sampoane pentru revitalizare. Parul uscat este in general deteriorat si va trebui sa folositi sampoane hidratante, dar si masti naturale neaparat. Se recomanda sampoanele cu unt de shea.

SAMPON RECOMANDAT PENTRU PAR GRAS

Trecem in extrema cealalta. Un par gras inseamna exces de sebum. De aceea, se recomanda sampoane cu PH neutru, care nu sunt agresive.

SAMPON RECOMANDAT PENTRU PAR ONDULAT NATURAL

Cele mai bune sampoane sunt cele folosite pentru definirea buclelor. Foarte multe informatii nu va pot oferi, insa in comert exista foarte multe sampoane destinate exclusiv parului cret, pentru definirea buclelor.

SAMPOANE PENTRU PAR LUNG SI MEDIU

Poate parea banal, dar in cazul acesta este bine sa folositi sampon pentru par mixt. Nu se recomanda sa folositi acele sampoane, 2 in 1 care vor face parul foarte greu. Cel mai bine, se foloseste balsam dupa spalare. In cazul unui par scurt, alegeti un sampon care sa absoarba excesul de sebum si sunteti gata.

Simplu sau nu, folosirea unui sampon nepotrivit tipului de par duce la deteriorarea acestuia, chiar daca vorbim despre o simpla curatare a lui.

Facebook Comments