Cum sa-mi tapez parul

Tehnici si metode de tapare a parului pentru persoanele care nu cunosc bine acest procedeu. Vorbeam intr-un articol anterior despre cat de frumos arata un par cu volum. Ei bine, volumul se poate obtine prin mai multe metode, insa tapajul este unul dintre cele mai importante. Din pacate, nu foarte multe femei stiu cum se tapeaza parul corect. De aceea, sper ca acest articol sa va fie de folos.

Una dintre cele mai cunoscute tehnici este pieptanatul in sens invers. Aceasta tehnica este folosita si pentru coafatul manechinelor si nu deterioreaza atat de tare firul de par.

Inainte de a incepe tapatul parului, faceti urmatoarele:

– uscati bine parul, nu-l tapati cand este umed

 – descurcarea parului. Pieptanarea cu atentie a fiecarei suvite de par este importanta pentru pasii urmatori.

 – intinderea parului. Se recomanda in special pentru rezultate estetice cat mai bune.

Dupa acesti pasi, putem incepe taparea parului, care se face astfel:

– va hotarati care parte a parului o doriti tapata si prindeti-o cu agrafe de par.

 – luati o perie speciala pentru tapat sau un pieptene cu dinti foarte desi.

– se ia cate o suvita de 2-3 inchi si se tinde bine cu parul. Incepeti sa pieptanati in sensul invers al cresterii parului. Incepeti de la varfuri spre radacini. Dupa ce s-a obtinut textura, aplicat fixativ de par. Procedati la fel cu fiecare suvita din portiunea de par dorita. Se “piaptana” sectiunea cu degetele pentru a o netezi.

 – folositi parul tapat dupa cum doriti. De exemplu, taparea se foloseste mult la cozile de cal, si se realizeaza de obicei in partea din crestet spre fata, pentru a obtine volum.

Facebook Comments