Cum sa previi subtierea parului

Din cauza multor factori, si de-a lungul anilor, te poti confrunta cu pierderea masiva dar si subtierea firelor de par. Astfel, daca constati ca parul tau devine din ce in ce mai subtire, poate ar trebui sa te gandesti ca se intampla ceva. Foarte des, subtierea firului de par este asociata cu caderea acestuia. Totusi, exista diferente intre cele doua probleme.

Textura parului poate sa fie afectata si totusi sa nu exista caderi masive. Astfel, pentru a stopa agravarea problemei sau pentru a o preveni, ar trebui sa acorzi mai multa atentie ingrijirii parului.

Care sunt cauzele care duc la subtierea firului de par? Aici putem vorbi de dieta, starea vremii sau utilizare de chimicale.

Iata cateva sfaturi pentru a preveni subtierea parului:

  • Tunde-ti parul regulat. Aici vorbim despre varfuri dar si restul parului, eventual cateva scari sunt recomandate pentru a avea un par sanatos.
  • Suplimentele sanatoase pentru par vor asigura nutrienti firului de par si vor actiona ca un “scut”. Biotina sau vitamina H, este unul dintre cele bune remedii pentru a preveni subtierea si deteriorarea parului. Calciul, de asemeni important, care intareste radacina firului de par.  Se pot lua atat din alimente, dar si din suplimente alimentare.
  • Sampoanele organice vor tine departe chimicale de parul tau.
  • Masti naturale facute acasa sunt extrem de bune pentru sanatatea parului. Pentru prevenirea subtierii firului de par se pot folosi masti din galbenus de ou si ulei de masline, capsuni si maioneza. Aceastea sunt cele mai bune remedii naturale pentru parul subtire.
  • Masarea regulata a scapului de par. Subtierea parului poate fi determina de probleme cu circulatia la nivelului scapului. De aceea se recomanda masarea regulata a acestuia, lucru pe care il facem destul de rar, dar este atat de important.
  • Pieptanarea parului in mod gresit. Regula de aur spune ca pieptanarea corecta a parului se face incepand de varfuri pana in crestet. Se recomanda pieptanarea pe suvite de 3-4 cm. Niciodata nu pieptanati parul ud, se va rupe.

Sper ca toate aceste sfaturi sa va fie utile.

Facebook Comments