Cum sa scap de tenta de portocaliu din par

Este clar ca in momentul in care decideti sa va decolorati parul, chimicalele vor deteriora foliculii. Un blond dorit este foarte greu de obtinut. Mult mai greu de obtinut decat in cazul culorilor inchise, evidente.  Am vazut pe foarte multe formuri femei care se plangeau ca dupa decolorare sau vopsit, au ramas cu o nuanta de portocaliu in cap si nu un blond superb. Sunt cateva trucuri cu ajutorul carora poti sa scapi de tenta de portocaliu din par.

De ce am un blond portocaliu si nu unul deschis? Sunt cativa factori care determina acest fenomen printre care: calitatea vopselei/pudrei decolorante, timpul pe care il dedici decolorarii dar si culoarea parului tau.

Pentru a preveni aparitiei nuantei de portocaliu din par iata ce trebuie sa faci:

– lasati vopseaua/pudra decoloranta sa actioneze conform timpului indicat pe cutie. Spalarea parului inainte ca vopseaua/pudra sa actioneze duce la aparitia acestui fenomen, par portocaliu.

– culori de par prea inchise sau par colorat in nuante de roscat. Astfel, de obicei, decolorarea normala se produce cu 2-3 tonuri. Daca aveti un par inchis, este clar ca pudra nu are puterea de a deschide atat de mult parul. In consecinta, va aparea tenta portocalie.

Solutie pentru indepartarea nuanteti de blond portocaliu din par. Aici se recomanda folosirea de sampoane nuantatoare, care “taie” tenta de portocaliu. Aici as recomanda Kallos Silver Sampoon (insa atentie la aplicare), puteti sa va treziti cu parul mov daca nu aplicati corect.

Toner pentru par  blond. Acestea sunt solutii semi-permanente, folosite in principal pentru ascunderea diferitelor probleme aparute dupa decolorare. Trebuie folosit frecvent deoarece dupa cateva saptamani, tenta de portocaliu poate sa apara din nou.

Sfatul meu ar fi sa mergeti la un salon daca doriti sa va deschideti culoarea parului intr-un mod armonios.

Facebook Comments