Cum scapi de parul gras, ingrijirea parului cu tendinte de ingrasare

Nu sunt putine persoanele care au un par cu par gras, care are un aspect de nespalat. Solutia lor in aceste cazuri o reprezinta spalarea parului zilnic. Insa se pare ca aceasta metoda este gresita, cu efecte de moment. Spalarea parului zilnic stimuleaza glandele sebacee si acesta este unul dintre motivele pentru care parul are tendinte de ingrasare.

Remedii naturale pentru parul gras.

Otet si apa distilata pentru par cu tendinte de ingrasare. Reteta: se amesteca doua linguri de otet intr-o cana de apa distilata. Se foloseste aceasta solutie pentru clatirea parului. Specialiastii spun ca acest amestec natural va indeparta excesul de ulei din par si si scalp. O alternativa este otetul din suc de mere.

Suc de lamaie si apa. Pentru cei care nu suporta bine mirosul otetului, au ca alternativa sucul de lamaie. Stoarceti sucul dintr-o jumatate de lamaie intr-o cana de apa si folositi acest amestec la clatire. Sucul de lamaie ajuta la inlaturarea matretii si la reducerea uleiul in exces.

Terci de ovaz. Se pare ca acest produs absoarbe tot uleiul din par dar si din scalp. Faina de ovaz se foloseste sub forma de masca. Se maseaza terci de ovaz in par si pe scalp, se lasa aceasta masca sa actioneze timp de 10 minute si se clateste cu apa calduta.

Uleiurile esentiale pentru par gras. Se folosesc si pentru ten, dar si pentru par.  Aici se poate incerca combinatie de ulei esential de lamaie si lemongrass. Se amesteca 10 picturi din cele doua uleiuri si se adauga la samponul folosit. Se clateste in mod normal.

Ulei de masline pentru par gras. Se inclazesc doua linguri de ulei de masline. Se aplica pe scalp, masand. Se pune un prosop pe cap si se lasa sa actioneze timp de o ora. Se spala parul cu sampon, se clateste. Se aplica din nou sampon dupa care se clateste din nou.

Succes!

Facebook Comments