Cum se stimuleaza cresterea parului?

Si am ajuns la una dintre dilemele femeilor care s-au saturat de parul scurt sau mediu si doresc sa stimuleze cumva cresterea parului. Inainte de toate, trebuie sa mentionez faptul ca, parul are ritmul sau propriu de crestere care poate fi incetinit sau dimpotriva, stimulat. Iti voi dezvalui mai jos cateva din secretele cresterii mai rapide a parului, sfaturi de care, ar trebui sa ti cont, rezultatele vor aparea in timp. Cum fac sa-mi creasca mai repede parul?

1. Ma feresc de aparatele care emana caldura(ex. placa de intins parul).

2. Nu mai folosesc produse de styling si ma indrept spre cele bio, si aici ma refer si la banalul sampon. Deci spre produse organice, si nu din cele care contin tot felul de chimicale.

3. Foloseste mereu un balsam leave-in (care nu se clateste) pentru o mai buna protectie a parului. Macar o data pe saptamana, ar trebui folosit, in paralele cu tratamentele care contin proteine.

4.  Imi tund regulat varfurile. In momentul cand sesizati varfuri despicate, deteriorate, trebuie luate masuri. In cazul unui par extrem de deteriorat, si nu vreti sa renunti foarte mult la lungime, renuntati lunar la macar 1,5 cm din aceasta.

5. Imi piaptan cu grija parul in fiecare zi fara sa exagerez. Pentru a nu-l rupe, cand acesta este ud, folosesc un pieptene cu dinti rar. Daca este uscat, perii speciale, cu fire diferite, foarte moi, care sa nu iti agreseze parul. Totusi nu se recomanda pieptanarea acestuia cand este ud, chiar daca este incalcit. Parul se piaptana de la varfuri spre radacina, cu blandete.

6. Folosesc masti cu unt de cocos si ulei de argan. Aplicate inainte de spalare, aceste uleiuri hranesc scapul iar, parul va fi mult mai sanatos. Se recomanda de asemeni, sa masam scalpam zilnic sau la spalare pentru stimularea circulatiei sanguine la nivelul acestuia.

7. Mananc sanatos. Proteine, alimente bogate in omega 3-, fier, vitamina D sau E, iti vor mentine parul sanatos.

Ce spui, vei tine tine cont de aceste sfaturi?

Facebook Comments