De ce parul meu este uscat

De ce parul devine uscat si cum putem preveni asta. Mi-am dorit foarte mult sa realizez acest articol pentru ca si eu m-am confruntat cu aceasta problema neplacuta. Voi incerca sa va ajut sa intelegeti cum sa preveniti aparitia fenomenului de par uscat si varfuri despicate. Pot exista mai multe situatii:

Par gras la radacina si varfuri uscate. Aceasta problema apare in general cand parul este supus in permanenta agresiunii chimicalelor si a aparatelor de coafat. Insa poate fi si o problema din cauze naturale, cum ar fi productia mare de hormoni care cresc productia de sebum, totul in combinatie cu varfuri uscate, lucru care pare putin ciudat, dar exista.

Cum remediezi aceasta problema? Ai nevoie de un sampon sau un balsman care normalizeaza PH-ul.  Se recomanda hidratarea varfurilor uscate o data pe saptamana, timp de 15 minute (insa se evita zona radacinilor). Tot aici se recomanda sa nu masati foarte mult scaplul, pentru a nu reactiva glandele sebacee.

Par uscat. Se pare ca aceasta problema apare din cazul lipsei de hidratare si ulei natural care se evapora repede, lasand un par foarte uscat.

Remediul? Hidratare ori de cate ori este posibil. Se recomanda produsele care contin uleiuri esentiale. Aici, spre deosebire de primul caz, se recomanda masarea scapul si a radacinilor cu produse pentru hidratare. Se mai recomanda si balsamurile leave-in, adica cele care nu se clatesc.

Varfuri despicate si rupte. Apar de obicei in cazul unui par uscat, ca rezultat al folosirii excesive al aparatelor de coafoat, decolorare, permanent. Se pierde hidratarea naturala. Se recomanda o dieta sanatoasa si tunderea regulata a varfurilor parului. Incercati sa nu mai folositi atat de mult aparatele cu caldura si produsele care contin chimicale.

O masca foarte buna pentru par uscat este format din miere si ulei esential derozmarin si ulei de masline:
Se amesteca un sfert de cana cu ulei caldut de ulei de masline cu jumatate de cana de miere si 4 picaturi de ulei esential de rozmarin. Se aplica in par si se maseaza scalpul. Se acopera capul cu un prosop cald si se lasa sa actioneze intre 15 si 30 de minute, dupa care se samponeaza parul.

Facebook Comments