Factori care incetinesc cresterea parului

Vorbeam intr-un articol anterior despre trucuri pentru cresterea parului. Astazi voi vorbi despre factorii care incetinesc cresterea acestuia. Nu este de mirare ca foarte multe persoane se planga de cresterea mult prea inceata a parului, motiv pentru care apeleaza la extensii. Dupa cum am mai spus, parul creste 1-1,5 cm pe luna. Acesta creste in trei faze: faza activa (cand acesta creste), faza de tranzatie si faza de odihna. In cadrul acestor faze, foliculii sunt intr-o continuu ciclu. In momentul cand anumiti factori negativi apar, se produce o crestere mai lenta a parului, degradare sau chiar caderea masiva. Parul creste cel mai repede vara si in general, dupa 30 de ani, acest proces este incetinit. Dar haideti sa vedem care sunt factorii care incetinesc cresterea parului:

STRESUL

Acest factor care dauneaza sanatatii organismului, nu face nici o exceptie cand vine vorba de par. Un stres constant poate duce la caderea parului si incetinirea cresterii acestuia. Nu prea sunt multe de facut in acest caz, doar sa incercati sau sa inlaturati situatiile stresante cu care va confruntati. Merg foarte bine meditatiile de yoga sau exercitii fizice.

SPORT SI MASAJUL SCALPULUI

Practicarea de sporturi sau macar jumatate de ora de mers pe jos zilnic creste circulatia sangelului, care este responsabila de furnizarea cu nutritienti si vitamine scalpului.  Oxigenarea buna a foliculilor din par previn caderea acestuia si accelereaza cresterea.

INGRIJIREA ADECVATA

Asigurarea parului cu vitaminte si nutrienti este esentiala, cand vorbim despre sanatatea acestuia. Astfel, se recomanda evitarea deasa a produselor de par cum ar fi : fixativ, geluri, spume de par sau produse pentru colorare. Chimicalele, aparatele de coafat pot deteriora serios firul de par. Se recomanda pentru vopsirea parului, solutii naturale precum henna, uscarea parului in mod natural sau pe aer rece.

Se mai recomanda folosirea de perii cu din materiale naturale, esarfe de saten.

 

Facebook Comments