Ingrijire dupa intinderea permanenta a parului

parIntinderea permanenta a parului este cunoscuta in engleza sub denumirea de rebonding. Aceasta tehnica este una destul de agresiva, astfel incat parul are nevoie de o ingrijire speciala.  Procedura se face in saloane specializate si este destul de cunoscuta. Intinderea permanenta a parului nu este facuta doar de catre persoanele cu par ondulat natural, ci si de alte persoane cu par rebel, suvite despicate. Parul este stralucitor si drept chiar daca spalare, fara a mai apela la placa de intins parul. Despre tratamentul brazilian de intindere a parului am vorbit intr-un articol precedent.

Ce trebuie sa faci si sa nu faci dupa rebonding?

Probabil specialistul o sa va faca cateva recomandari, printre care si interzicerea spalarii parului timp de 3 zile dupa procedura si folosirea de accesorii pentru par. Se recomanda prudenta si la modul in care dormiti, tot in acest interval.

Se foloseste doar sampon pentru par drept

Dupa cum spuneam mai sus, se recomanda folosirea unui sampon pentru par drept si se interzice apa fierbinte. Se poate folosi in schimb apa calduta, si se recomanda apa rece (dar nu multe persoane pot suporta). Daca va spalati parul cu apa fierbinte, parul va deveni uscat si intinderea permanenta realizata nu va mai avea acelasi efect.

Descurcarea parului cu blandete

Esti obisnuita sa “tragi” de par cand te piepteni, chiar daca nu doare? Uita de acest obicei si descurcati parul cu blandete.  Dupa aceasta procedura, se recomanda folosirea unui pieptene din lemne. Un pieptene din plastic produce un efect static, parul se va electriza. Se recomanda aplicarea de balsam dupa fiecare spalare.

Aparatele care emana caldura, interzise

Am vorbit in articole intregi despre faptul ca toate aparatele cu caldura sunt interzise sau se recomanda folosirea rara a acestora.  Daca vreti sa va uscati parul repede, puteti sa scoateti excesul de apa cu un prosop  (doar il tineti pe cap, nu frecati parul) si se poate folosi un uscator de par pe aer rece. Alte aparate de coafat sunt interzise, oricum de placa pentru intins nu o sa mai aveti nevoie.

Nu vopsiti parul intins

Chimicale, colorarea parului sunt interzise dupa aceasta procedura. Nu aveti voie sa folositi vopsele permanente, dar nici semipermanente, suvite cel putin 6 luni dupa procedura.

Masti de par cu uleiuri

Dupa aceasta procedura, puteti folosi saptamanal ulei de cocos,ulei de ricin sau migale. Se poate combina mastile cu ulei cu baia de aburi pentru par (se introduce un prosop in apa calda si se mentine pe cap timp de 15 minute). Astfel, uleiurile vor patrunde mai bine in par.

Protejarea parului

Se recomanda protejarea parului de raze UV, apa cu clorina sau sarata si chiar ploaie. Se pot folosi esarfe pentru protectie UV, casti de dus cand mergeti la piscina si daca ploaia v-a udat parul, cand ajugeti acasa, acesta trebuie spalat.

Vitamine si minerale

Grija la dieta, este nevoie de vitamine si minerale, naturale sau suplimente. Ai nevoie in special de acizi grasi Omega 3, din peste, nuci sau avocado.

 

Facebook Comments