Ingrijirea parului ondulat natural – sfaturi, trucuri

curly-hair-1Esti una dintre acele femei norocoase care au parul ondulat superb? Dar ai avut vreodata probleme care tin de textura acestuia … probleme care te-au facut sa-ti doresti sa fi avut parul drept in loc de bucle? Daca raspunsul este da, acest articol merita cu siguranta merita atentia ta!

 

Nu mai folosi perii. Foloseste intotdeauna degetele pentru a-ti pieptana parul cat este ud! Este o idee buna de a utiliza un balsam sau spray cu aceasta ocazie.
Fereste-te de “prea mult “. Fie ca vorbim de spalari dese, folosirea unei cantitati mari de balsam sau folosirea de gel, buclele vor avea un  aspect neplacut.
Ia-ti mainile. Nu intrerupe procesul de uscare al parului. In caz contrar, va aparea efectul “frizz”.
Uneori este vorba de detalii. Pentru un aspect natural si bucle sanatoase, foloseste doar un produs pentru definirea buclelor (fara silicon) si nu mai multe, solubil in apa. Acesta va ramane in par timp de 2-3 zile. Nu este minunat?
Nu rupe parul. Intotdeauna aminteste-ti sa-ti indepartezi parul de pe umeri inainte de a folosi un rucsac sau o geanta.
Tunderea regulata a varfurilor pentru a se evita despicarea acestora. Daca doresti bucle sanatoase, care arata proaspete, ar trebui sa-ti vizitezi stilistul la fiecare sase sau opt saptamani, pentru tunderea varfurilor.
Se utilizează numai un pieptene cu dinti rari pentru descalcirea buclele, si nu o perie. Parul cret este cel mai fragil tip de par, iar fiecare bucla are un punct de rupere potential. Deci, folosirea unui pieptene cu dinti rari este cel mai bun mod de a descalci buclele. Nu uita sa incepi de la varfuri.
Utilizeaza metoda “ananas” pentru a lega buclele peste noapte. Metoda ananas prespune prinderea parului in cel mai inalt punct al capului, de obicei, inainte de culcare. Acest lucru protejeaza buclele, iar parul isi mentine constant volumul sau natural.
Umiditate si uscare. Este o idee perfecta sa-ti cumperi un umidificator de top de calitate pentru casa ta. Un umidificator va proteja buclele si parul de uscare!
Bucle frumoase folosind agrafe . Pentru un aspect ondulat, pe parul umed, incearca metoda Agrafa. Incepand de la crestet, infasoara o sectiune de par in jurul degetului, tine bucla cu cealalta mana si prinde-o folosind agrafa. Dupa ce parul este uscat, indeparteaza usor agrafa.

Facebook Comments