Ingrijirea parului pe timpul noptii – Tu faci asta?

Foarte multe femei au grija ca inainte de culcare sa se spele pe dinti, sa faca un dus, sa foloseasca o crema de noapte pentru ten sau maini. Dar la par te-ai gandit? Te-ai gandit ca poate si el are nevoie de ingrijirea pe perioada noptii? Nu putine au fost datile cand am fost total nemultumita de aspectul parului meu dimineata.

Prinde-ti parul lung intr-o coada de cal la nivelul cefei. Poate este incomod sa dormi cu parul prins, insa dimineata nu te vei trezi cu parul incalcit, cum am patit eu in trecut. Se recomanda prinderea parului lung intr-o coada simpla sau o impletitura, realizate la nivelul gatului- ceafa. Se poate folosi o panglica sau un elastic. In cazul impletiturii (care trebuie sa fie simpla), totusi s-ar putea sa va treziti cu parul usor cret. Incercati sa faceti o impletitura cat mai lejera.

Fata de perna sau esarfa din matase. Nu stiu daca folositi acest material, dar este exceptional pentru sanatatea parului. Spre deosebire de alte materiale, matasea este mai putin abraziva astfel incat dimineata nu va veti trezi cu parul incalcit sau altele. Daca nu doriti o fata de perna, cumparati o esarfa de matase pe care o puneti pe cap, protejand astfel parul.

Protejarea buclelor naturale in timpul noptii. Aici vine o parte mai neplacuta, in sensul ca trebuie sa folositi agrafe. Astfel, ar trebui sa invartiti cate o suvita cu ajutorul degetelor pana la nivelul scalpului si sa o fixati cu agrafe. Din pacate, trebuie sa dormiti cu agrafele in par. Vestea buna este ca dimineata veti avea bucle superbe.

Tot pentru bucle naturale, un alt truc ar fi sa aplicati putina apa cu sare (prin pulverizare) inainte de culcare. Dupa care se aplica o punga si peste o boneta din satin. Stiu ca suna putin prea complicat, dar veti obtine bucle frumoase dimineata.

Sunt cateva sfaturi pentru ingrijirea parului care sper sa va ajute si sa tineti cont de ele (in limita timpului disponibil).

Facebook Comments