Metode pentru cresterea rapida a parului – cum il ajutam

Parul are ritmul sau de crestere determinat de foarte multi factori, printre care si programul genetic al fiecaruia. In general, parul creste intr-o luna cu 1-1.5 cm. In cazul meu, ma numar printre norocoase pentru ca am o medie de crestere de aproximativ 1,5 cm. Exista cazuri in care parul creste mai putin de 1 cm pe luna .

Ca si in cazul tenului, parul trebuie ingrijit in permanenta. Pentru o crestere mai rapida a parului, puteti apela la diverse trucuri. Acestea accelereaza ritmul de crestere a firului de par. In cele ce urmeaza o sa explic cateva din metodele mele prin care am grija de sanatatea parului meu, de ritmul de crestere si altele.

Vopsitul parului. Da, ma vopsesc insa incerc sa o fac cat mai rar. Cand nu am evenimente la care trebuie sa particip, incerc sa ma vopsesc o data la doua luni. Sub nici o forma nu va vopsiti la intervale de 2 saptamani.

Pieptanarea parului ajuta la cresterea acestuia. M-am documentat foarte mult cu referire la pieptanat. Parul trebuie pieptanat ZILNIC pentru ca acesta sa poate respira. Se recomanda sa nu-l pieptanati cand este ud pentru ca se poate rupe. Daca parul este incurcat, pieptanati incet, NU TRAGETI de el pentru ca o sa-l rupeti.

Daca tin parul strans, imi creste mai repede?Aceasta metoda este eronata. Incercati sa-l lasati si liber. Daca-l tineti mereu strans, acesta nu va putea respira deci in nici un caz nu va creste mai repede.

Masti naturale pentru cresterea parului. Cea mai buna masca pentru par pe care am folosit-o acasa este cea compusa din Vitamina A uleioasa, ulei de ricin si ulei de masline. Cateodata mai adaug si un ou in acest amestec. Se face o masca compusa din : o fiola de vitamina A uleioasa (se gaseste in farmacii), cateva lingurite de ulei de ricin si ulei de masline (in functie de lungimea parului). Aplic aceasta masca pe parul umed, mai ales pe scalp pe care il masez folosind miscari circulare. Pun o punga pe cap, dupa care un prosop. Las sa actioneze o ora, o ora jumatate. Dupa care spal.

Masajul scalpului. Se recomanda sa-l realizati la fiecare spalare. Se poate folosi ulei de cocos sau rozmarin. Atentie, uleiurile esentiale SE DILUEAZA in apa dupa care se maseaza scalpul. Astfel, se stimuleaza circulatia si parul va creste mai repede. Puteti aplica aceste uleiuri dupa spalarea parului, insa neaparat trebuie diluate in apa.

Vitamine si minerale pentru par. Pentru un par sanatos aveti nevoie de vitamina B si Fier. Se pare ca si uleiul de masline contine vitamine B, tocmai de aceea este recomandat atat de mult pentru sanatatea parului. Consumati alimente bogate in Fier si vitamina B, rezultatele vor aparea mai devreme sau mai tarziu. Mai aveti nevoie si de magneziu sau zinc.

Folositi doar ocazional produse de styling, incercati sa le folositi rar. Macar o data la doua luni, tunde-ti varfurile.

Cand creste parul cel repede?Vorbim de anotimpuri. Vara creste mai repede in timp ce iarna, procesul se incetineste.

Daca ati tinut cont de tot ce am scris mai sus, in cel mult 6 luni veti avea o podoaba capilara de invidiat si un par lung. Succes!

Facebook Comments