Mituri despre par

Sunt foarte multe mituri despre par care circula, unele sunt adevarate, altele partial adevarate sau altele false. Vorbim aici despre varfuri despicate, spalatul parului sau uscarea acestuia. O sa discut aici despre cele mai importante.

MIT: VARFURILE DESPICATE NU SE POT REPARA CU NICI UN FEL DE PRODUS

Industria frumusetii s-a dezvoltat serios. Astfel, pe piata au aparut tot felul de produse care iti garanteaza un par stralucitor, sanatos sau remedierea varfurilor despicate. In realitate, varfurile despicate nu se pot repara cu nici un fel de produs. De aceea, se recomanda tunderea acestora la cel putin 8 saptamani. Produsele pentru varfuri despicate au doar efect estetic, ele nu dispar peste noapte, ci doar nu mai sunt atat de vizibile. Se recomanda sa folositi cat mai rar aparatele pentru coafat, acestea deterioreaza parul desul de mult.

MIT: TUNDEREA REGULATA A VARFURILOR VOR FACE CA PARUL SA CREASCA MAI REPEDE

Fals, tunderea regulata elimina varfurile despicate si ajuta sa ai un par sanatos si frumos. Totusi, acest mit este partial adevarat, parul are ritmul sau de crestere natural. Din anumite cauze, acest ritm poate fi incetinit.

 MIT: FOLOSIREA USCATORULUI DUCE LA CADEREA PARULUI

Folosirea uscatorului de par deterioreaza si usuca parul foarte tare. Dar parul va creste, astfel incat cel deteriorat va fi inlocuit. Cu toate acestea, folosirea indelungata si excesiva a uscatorului de par poate duce la caderi de par.

MIT: SPALAREA ZILNICA A PARULUI IL FACE SANATOS SI CURAT

Nu se recomanda spalarea zilnica a parului, doar in cazul unui par gras. Pentru un par uscat, se recomanda spalarea acestuia la doua zile. Sampoanele folosite trebuie alese in functie de tipul de par.

Facebook Comments