Nu pot sa scap de matreata

Nu sunt putine persoanele pe care le-am auzit ca indiferent de samponul folosit sau alte produse, nu pot scapa de matreata. Ba mai mult, unele persoane au si cojite, pentru a amplifica problema, care oricum nu este una placuta. Sa ti se observe matreata in par sau mai rau, sa-ti pice pe haine, e un lucru neplacut. Ma numar printre norocosii care au au reusit sa scape definitiv de matreata. Nu a fost chiar usor, dar odata scapa de aceasta problema, ma pot declara o persoana linistita. Matreata pe langa ca este un motiv de rusinare, poate crea disconfort. Este important sa aflam care sunt cauzele care determina aparitia acesteia.

Ce este matreata si cum apare? Matreata este de fapt rezultatul celulelor de piele moarte care cad de scalp.e Una dintre probleme care insotesc matreata o reprezinta mancarimea care va determina aparitia si mai multor celule moarte la nivelul scalpului.

Matreata excesiva poate fi cauzata de un scalp extrem de uscat sau dimpotriva unul excesiv de uleios ca rezultat al anumitor ingredinte din sampoane. In cazul in care matreata este excesiva, se recomanda consultul unui dermatolog.

Pentru a preveni reaparitia matretii sau pentru a scapa de aceasta se recomanda sa:

– sa fiti atenti la produsele de par pe care le folositi. Daca dupa folosirea unui anumit produs apare matreata, este destul de clar din ce motiv va confruntati cu aceasta problema. Se recomanda eliminarea produsul respectiv. Vorbim aici despre geluri de par, sampoane, fixative care pot irita scalpul si pot produce matreata.

 – clatirea perfecta a parului previne aparitia matretii. Parul trebuie clatit foarte bine pentru a elimina orice urma de sampon pentru ca acestea pot irita scalpul si apare matreata.

 – sampoane antimatreata. Inca nu le-am gasit pe cele mai bune, dar exista. Acestea contin anumite ingrediente care previn si indeparteaza matreata.

– mancati fructe, legume si carne slaba , dieta este importanta si in cazul acestei probleme.

– masajul scapului (recomandat in foarte multe afectiuni) imbunatateste circulatia sangelui, astfel incat avem o oxigenare mai bun.

– masti naturale din otet, ulei de de cocos sunt foarte bune cand ne confruntam cu matreata.

Pe scurt, sampoane de calitate, o dieta sanatoasa, masti naturale sunt cele cele mai bune remedii cand vorbim despre matreata.

Facebook Comments