Problema cu varfurile despicate

O sa incerc sa dezbat pe acest blog toate probleme cu care ne putem confrunta de-a lungul timpului. Subiectul de astazi este varfurile despicate. Foarte multe femei au probleme cu varfuri despicate si nu stiu cum sa rezolve probleme, in afara tunderii acestora. In cele ce urmeaza, voi incerc sa va ofer cateva trucuri pentru a preveni, ascunde sau a scapa de aceasta problema.

Multi sunt de parere ca tunderea regulata a varfurilor, va determina cresterea mai rapida a aceestuia. Insa, o tundere deasa va determina ca varfurile despicate sa creasa mai incet.

Cu toate aceasta, trebuie sa-ti sacrifici o parte din lungime pentru a scapa de aceasta problema care ne da batai de cap.  Insa, inainte de aceasta, ar trebui sa stii ce obiceiuri duc la despicarea rapida a parului.

Prinderea parului umed intr-o coada de cal. Nu prindeti parul umed, proaspat spalat si numai, in cozi de cal sau cocuri. Aici as recomanda sa nu va culcati cu parul umed. Incercati sa-l uscati bine inainte de acestea. Aceste obiceiuri duc la ruperea firului de par si varfuri despicate.

Nu folositi balsam de par. Folosirea balsmanului de par este extrem de importanta mai ales cand ne confruntam cu par deteriorata sau varfuri despicate. In cazul varfurilor despicate, se recomanda folosirea unui balsam leave-in, adica unul fara clatire. Acesta va asigura hidratare si multe alte beneficii.

Folosirea excesiva a placii de intins parul. Din pacate, exista persoane care folosesc zilnic placa de intins paru sau ondulatorul.  Se recomanda sa folositi spray-uri pentru protectie termica, in combinatie cu balsam leave-in. Se recomanda, ca pentru intinderea parului sa folositi metoda uscatorul de par-perie. Este mult mai blanda decat placile de intins parul.

Tunderea parului la maxim 3 luni va determina stopa despicarii varfurilor de par. Astfel, se recomanda totusi sa incercati sa va tundeti mai regulat.

Exista si uleiuri pentru varfuri despicate. Un exemplu, ar fi cel de la Avon, pe care il folosesc dupa ce m-am spalat pe cap. Se aplica dupa ce se elimina excesul de apa.

 

Facebook Comments