Remedii pentru parul uscat, degradat

In cele ce urmeaza o sa vorbim despre cateva remedii pentru parul uscat. Unele persoane au genul acesta de par inca din tinerete. Altele au aceasta problema din alte cauze cum ar fi: folosirea excesiva a placii pentru intins parul, vopsire sau decolorare si altele. Dar sunt si alti factori care afecteaza parului facandu-l casant, uscat sau degradat.

Principalii factori sunt :

– diete de slabit;

– diferite probleme medicale;

– stresul;

– aerul conditionat sau sezonul rece;

– cafeina;

– decolorare sau vopsire. Unul dintre motivele pentru care parul meu a devenit din gras, uscat.

Chiar daca ne confruntam cu aceasta problema, trebuie sa ne gandim cum o combatem. Un par uscat are nevoie de foarte multa hidratare. Se recomanda masti si hidratare.

Uleiuri organice  recomandate pentru par uscat.

Se poate folosi cu succes ulei de nuca de cocos, masline, susan etc. Cum se aplica aceste uleiuri?Se incalzeste putin  uleiul  si apoi se aplica, de preferat folosind degetele si masand usor . Se lasa  sa actioneze macar jumatate de ora.

Se mai pot folosi extracte de levanda sau lamaie.

Sampoane hidratante. In comert se gasesc foarte multe sampoane care sunt recomandate pentru parul uscat. Acestea teoretic contin ingrediente active hranitoare pentru scalp si par, dar si uleiuri.

Atentie! La folosirea placii de intins parul, la uscatul si vopsitul parului si dieta. Acordati atentie parului deoarece este un element care va poate pune in valoare sau dimpotriva.

Facebook Comments