Se mai poate repara un par degradat

Imi amintesc si acum cum mi-a spus stilistul ca parul meu este prea deteriorat, ca nu se mai poate repara si trebuie sa ma tund. In acest articol va voi da niste sfaturi pentru ingrijirea parului degradat, daca nu doriti sa renuntati la lungime. Se mai poate repara un par deteriorat sau ajungi la “foarfeca”. Un par deteriorat trebuie sa aibe parte de o ingrijire speciala pentru ca acesta sa se regenereze. Iata cateva sfaturi utile:

Pentru a preveni deterioarea parului iata ce trebuie sa faci:

– sa ai grija la dieta, foarte multe alimente sunt importante cand vorbim de sanatatea acestuia. Cand acestea lipsesc, parul se poate deteriora rapita. Vitaminele si nutritientii din alimente sanatoase pot sa determine cresterea parului, dar confera si stralucire si catifelare.

 – masajul scalpului ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguinve, maximizand nivelul oxigenului care ajunge la scalp.

– protejarea parului de surse de caldura cum ar fi uscatoare, ondulatoare sau placi de intins parul. Aceste aparate pentru coafata dauneaza in timp firului de par si il deterioreaza. Se recomanda folosirea acestora mai rar si impreuna cu factori de protectie, masti si altele.

– spalarea si ingrijirea cu produse nespecifice tipului de par. Folosirea de produse care nu se potrivesc tipului vostru de par, fac mai mult rau decat bine. Folositi doar produse indicate pentru tipul vostru de par.

– spalarea blanda si regulata a parului. Si aici ma refer la faptul ca foarte multe femei folosesc apa foarte fierbinte si freaca parul in mod agresiv. Nu mai faceti asta, spalati cu apa calda si bland, masand si scalpul. Apa foarte fierbinte inlatura uleiurile naturale si necesare din par, astfel parul este predispus deteriorarii.

– pieptanarea deasa si agresiva. Din nou, daca faceti acest lucru, parul se rup. Se recomanda periile din fire naturala si se recomanda sa pieptanati parul cu blandete, fara a-l brusca.

– protejarea parului de razele UV, frig sau vant. Un pic mai greu, dar se poate folosi in cazurile acestea o esarfa care sa acopere si sa protejeze parul.

– evitarea decolorarilor si a vopsirilor frecvente. Este clar, vorbim de chimicale. In urma unei decolorari, parul oricum se va degrada. Dar daca se face la un salon specializat si apoi se folosesc masti pentru el, se poate remedia problema. In cazul celorlalte tipuri de vopsiri, cam acelasi lucru, aici se recomanda sa nu fie facute la intervale scurte.

– tunderea parului la intervale de 4-6 saptamani va scapa de varfurile despicate

– folosirea de masti naturale macar 1 data pe saptamana si de balsamuri, aduce beneficii unui par deteriorat.

 Totusi inainte sa ne confruntam cu o problema, este bine sa o prevenim.

 

Facebook Comments