Sfaturi despre decolorarea parului

Vreau sa va ofer cateva sfaturi despre decolorarea parului. Vreau sa vorbesc putin despre decolorarea parului cu produse din comert, sau cum il poti deschide acasa, folosind produse naturiste. Din proprie experienta va spun ca iubesc parul blond insa totodata regret ca imi este foarte ars. Chiar daca folosesc acum masti pentru ingrijirea lui dupa decolorare, acesta nu isi mai revina deoarece este firul de par este “mort”.

Pentru decolorarea parului cu creme si vopsele, recomand Rivit, Kallos (pudre decolorante) sau Pallette E20. Acestea sunt cele mai bune pudre si vopsele de par cu ajutorul carora ajungi la un blond deschis chiar daca culoarea naturala e un saten inchis. Insa, trebuie sa fii constienta ca toate iti vor arde parul intr-o oarecare masura(ai grija astfel sa-l aplici corect) deoarece contin perhidrol. Eram constienta si eu de asta cand le-am folosit. Mai exista pudrele decolorante profesionale de la Blondor de exemplu, varianta mai scumpa.

Cateva sfaturi utile:

nu incerca sa te decolorezi daca in prelalabil esti vopsita intr-o nuanta foarte inchisa, roscat etc. Mie mi se decolora doar parul natural(un saten mai inchis);

nu incerca dintr-o data sa ajungi de la o nuanta foarte inchisa la blond;

incearca sa-l deschizi in mai multe etape; nu sta cu decolorantul in par mai mult decat este scris pe prospect pentru ca nu rezolvi nimic;

nu te usca folosind uscatorul dupa ce te-ai decolorat;

nu-ti pune punga de plastic in cap.

Decolorarea parului in mod natural? Personal nu am incercat aceste metode, fiindca m-am obisnuit cu cealalte. Unii specialistii recomanda decolorarea parului cu musetel. Respectiv, se prepara o infuzie de musetel din 600 ml de apa si 2 linguri de musetel care se fierb 20 de minute. Se clateste parul cu aceasta infuzie, se samponeaza si apoi se clateste din nou cu ceaiul de musetel. Inca nu am incercat aceasta metoda.

Facebook Comments