Spalatul pe cap in functie de tipul parului

Stiu persoane care isi spala zilnic parul pentru ca este gras, stiu persoane care se spala o data sau de 2 ori pe saptamana. O perioada ma intrebam daca este bine sa ma spla zilnic pe cap. Faceam acest lucru mai demult cand aveam un par care se ungea repede, dar cred ca am facut o greseala.

 Intrebarea zilei: cat de des trebuie sa-ti speli parul. Se pare ca, conteaza foarte mult tipul de par. Conteaza daca ai un par gras, normal sau uscat. Iata cum va spalati:

 

 Spalarea parului normal.  Se pare ca aici este cel mai simplu. Astfel, puteti sa spalati parul cand considerati ca e necesar, chiar si de cinci ori pe saptamana.

Spalarea parului gras.   Se pare ca acest tip de par trebuie spalat mai des, nu chiar zilnic. Insa cheia este folosirea unui sampon delicat, care sa nu contina detergenti pentru ca se poate deteriora firul de par.

Spalarea parului uscat, ondulat. Se recomanda sa nu  spalati parul uscat zilnic, ci doar de doua ori pe saptamana. Daca aveti par uscat, folositi la fiecare spalare balsam si masca de par hidratanta.

 

Facebook Comments