Tipuri de tehnici pentru tunderea parului – sfaturi utile

Te duci la coafor si nu prea intelegi cum un stilist te tunde atat de frumos?Sau ai fost la mai multe saloane si ai obsevat tehnici diferite de tundere a parului? Eu da. Astfel, un stilist bun opteaza pentru o anumita tehnica de tundere a parului in functie rezultatele dorite. Aceste tehnici sunt cunoscute de ei, insa nu strica sa stim si noi cateva lucruri despre ele.

Tundere parului intr-o parte. Este una dintre cele mai cunoscute tehnici, pe care personal am vazut-o in multe saloane. Se foloseste in special pentru subtierea parului si pentru “a indulci” trasaturile faciale. Se recomanda mai ales pentru parul natural cret si este de evitat in cazul unui par rar. Daca ai un par rar, subtire si vezi o astfel de tehnica la salon, spune nu.

Tunderea parului in straturi. Una dintre cele mai folosite tehnici, din nou. Si acest tip de tunsoare reduce din greutatea parului si adauga volum parului. Astfel, genul acesta de tehnica se recomanda si celor cu un par subtire spre deosebire de cea de mai sus.

Tunderea parului cu lama sau alte dispozitive de genul. Am fost tunsa o singura data prin aceasta tehnica. Specialistul era italian si chiar mi-a placut cum a iesit rezultatul final. Este folosita tot pentru a indeparta din grosimea parului.

Tunderea parului gradat. Aceasta tehnica prespune obtinerea unui par mai scurt in partea din spate. Se foloseste pentru crearea bobului inversat, deci este recomandat pentru par mediu si mai rar. Se recomanda sa nu va faceti un bob inversat daca aveti un par bogat deoarece genul acesta de tunsoare creeaza foarte mult volum.

Tunderea prin retezare, “feliere” slicing in engleza. Acest tehnica se recomanda pentru tunderea varfurilor parului. Acesta este tuns cu ajutorul unei foarfeci, folosite intr-o parte. Este o tehnica buna pentru obtinerea de textura si pentru a inlatura varfurile despicate.

Iata ca am aflat cateva din secretele stilistilor.

 

Facebook Comments