Top 3 cele mai bune uleiuri naturale pentru ingrijirea parului

ulei de cocos pentru parMai mult ca sigur fiecare dintre noi s-a intrebat la un moment dat care este cel mai bun ulei pentru par. In ultima perioada, folosirea uleiurilor presate la rece pentru ingrijirea parului au devenit din ce in ce mai mediatizate atat online cat si la televizor. Probabil ati observat ca am spus uleiuri presate la rece. Acest lucru este foarte important, deoarece acest procedeu de a obtine uleiul mentine intacti toti nutrientii din planta sau fruct. 

Asadar, dupa un atent studiu, am intocmit un top 3 al celor mai bune uleiuri pentur ingrijirea si stimularea parului:

 

1. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte util in repararea parului deteriorat si a varfurilor arse, hraneste firul de par fiind astfel un remediu excelent impotriva caderii parului. El ajuta totodata la stimularea cresterii parului si protejeaza excelent impotriva caldurii. Atunci cand mergeti la plaja, faceti-va o masca cu ulei de cocos timp de o ora, apoi spalati cu un sampon natural, bland. Uleiul de cocos va ramane in firul de par si il va proteja impotriva razelor de soare atat de nocive pentru par.

2. Uleiul de ricin

Principala proprietate a uleiului de ricin este oprirea caderea parului ajutand totodata la regenerarea acestuia. El hidrateaza excelent firul de par prevenind astfel ruperea lui, calmeaza scalpul iritat si este unul dintre cele mai bune uleiuri atunci cand luptati impotriva matretii. Uleiul de ricin este foarte bogan in vitamina E si in proteine necesare pentru par. Merge excelent in combinatie cu uleiul de Cocos pentru o masca revitalizanta cu efecte evidente.

3. Uleiul de argan organic

Uleiul de argan organic are doua principale proprietati si anume regenerarea scalpului si redarea stralucirii parului. El contine o cantitate mare de vitamana E, care ajuta la regenerarea radacinilor deteriorate. Totodata el rehidrateaza si hraneste parul uscat sau ars in acelasi timp reparand daunele crate de caldura excesiva (dupa o expunere prelungita la soare). Uleiul de argan mai ajuta la pastrarea culorii mai multa vreme in firul de par.

 

Mentiune onorabila: Uleiul de avocado

Pe langa cele 3 uleiuri excelente prezentate mai sus, trebuie sa amintim si uleiul e avocado. Printre altele acesta contine: proteine, vitamina A, D, E, B6, cupru, fier, magneziu, amino-acizi etc. Este ideal pentru hranirea si stimularea cresterii parului. Aplicat pe piele el mareste secretia de colagen, lucru care este foarte benefic, mai ales odata cu inaintarea in varsta.

Facebook Comments