Vreau sa ma tund scurt! Dar oare o sa ma avantajeze? Ce model sa aleg?

Afla toate raspunsurile mai jos!

Parul scurt poate sa avantajeze pe oricine, atata timp cat se alege in functie de caracteristicile fiecaruia. Esential este sa se determine forma fetei înainte de a incepe cautare unor tunsori de lungime scurta, deoarece chiar si cele mai bune modele pot reprezenta un dezastru pe o forma a fetei gresita !

Oare o sa ma avantajeze un o tunsoare scurt? Imi sta bine cu parul scurt?

Raspunsul este, DA! Atat timp cat este aleasa in functie de forma fetei.

Intrebarea nu trebuie sa fie: imi va sta bine cu o tunsoare scurta , ci mai degraba ce tunsoare scurta ma va avantaja. In functie de forma fetei, putem raspunde la aceasta intrebare. O tunsore bine aleasa echilibreaza forma fetei prin incadrare cu aceasta in mod corect. Iata o lista cu diferite forme ale fetei si tunsori care li se potrivesc cel mai bine .

Tunsori scurte pentru forma fetei rotunda

Fruntea si barbia sunt rotunde, pometii sunt slab conturati dar relativ lata. Tunsorile in stil pixie, ar trebui să ia în considerare cu volum in crestet, reprezinta o alegere buna . Se recomanda evitarea volumului pe lateral,  tunsorile scurte bob de exemplu, nefiind o optiune buna. Tunsorile bob cu straturi care creaza o iluzie de lungime pot fi luat in considerare, asta daca nu aveti parul ondulat caz in care se recomanda evitarea acesteia.

rotunda

Tunsori scurte pentru forma fetei patrata

Fata patrata are o linia a maxilarului foarte puternic conturata, iar linia fruntii este lata si dreapta. In acest caz, se recomanda tunsori care “indulcesc” linia mandibulei, pentru un look mai feminin. Tunsori scurte pana in dreptul barbiei, bob asimetric scurt, dar si orice tunsoare cu breton, sunt o buna alegere.

patrat

Tunsori scurte pentru forma fetei ovala

Fata ovala este cea mai bine proportionata, fiind si cea mai versatila, pentru ca iti ofera optiuni nelimitate pentru tunsori, dar si coafuri. Tunsorile pixie cu breton intr-o parte, buclele, si tunsorile bob asimetrice, dar si alte coafuri scurte, in scari arata foarte bine pe fetele ovale.

oval

Tunsori scurte pentru forma fetei alungita

Barbia si linia maxilarului sunt rotunjite, dar fata este destul de lunga. Tunsorile pixie, in special cele cu volum in crestet nu se potrivesc cu o fata alungita. Parul ondulat si tunsorile bob care adauga volum in lateral echilibreaza aceasta forma a fetei.

alungita

Tunsori scurte pentru forma fetei inima

Fata este mai lata in zona tamplelor si a fruntii, ingustandu-se in partea de jos care o barbie mica, deseori ascutita. Tunsori Lob (bob lung), tunsorile pixie si cele bob cu breton  arata bine pe fetele in forma de inima.

inima

Tunsori scurte pentru forma fetei diamant

Pometii sunt partea cea mai lata a fetei, aceasta ingustandu-se in egala masura care frunte si catre maxilar. Tunsorile care se potrivesc cu fetele de diamant sunt cele care adauga volum in zona barbiei. Bretonul lateral si tunsorile “wispy” sunt ideale . Tunsorile care adauga volum in partea de sus a capului trebuie evitate.

diamant

Facebook Comments